Realiseer je idee

logo_knhmBen je een groep burgers, een vrijwilligersorganisatie of een ideële organisatie en wil je iets verbeteren in je leefomgeving? De Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij kan je op verschillende manieren helpen.

Projectbegeleiding
Heb je een vernieuwend, inspirerend initiatief? Wij kunnen je helpen bij het zelf realiseren van je idee of bij het participeren in besluitvorming. We brengen netwerken bijeen, maken communicatieplannen, adviseren bij een business case en organiseren bijeenkomsten. In dit type begeleiding zijn we je sparringpartner. Jij als initiatiefnemer blijft eigenaar van het project. De projecten zijn vaak complex van aard. Lees meer.

Kern met Pit
Heb je een kleinschalig initiatief voor jouw buurt, wijk of dorp? Doe dan mee met de KNHM leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit. Wij dagen je uit om binnen een jaar de verbetering in jouw leefomgeving waar te maken. Lukt je dit, dan belonen we je met het predikaat ‘Kern met Pit’ en € 1.000,-. Kern met Pit is door de gefaseerde aanpak een goede stimulans om het idee waar te maken. Lees meer.

Artcadia
Zit je in het tweede jaar havo of vwo? Doe dan mee met de wedstrijd Artcadia! De opgave? Bedenk oplossingen voor de toekomststad Artcadia. Artcadia is een initiatief van ARCADIS, KNHM en Océ. Kijk snel hoe jij mee kunt doen met jouw school. Lees meer.

KNHM Participaties
Ben jij sociaal ondernemer en heb je een rendabele business case? Mogelijk kunnen wij de stap zetten om mee te investeren in de onderneming, bijvoorbeeld als aandeelhouder. We verwachten dat de investering weer terugkomt. Lees meer.

ARCADIS-KNHM MVO
Jouw initiatief is uniek en verdient de beste begeleiding. Meer dan 110 professionals van KNHM staan klaar om jou te ondersteunen. Dit doen ze op vrijwillige basis. Daarnaast kunnen we ook expertise inzetten van het advies- en ingenieursbureau ARCADIS. Lees meer.

Kennis & inspiratie
Als actieve bewoner ben je druk bezig met je initiatief. Het kan heel nuttig zijn om te leren van anderen. Hoe hebben andere actieve bewoners bijvoorbeeld de financiering voor hun dorpshuis rond gekregen? Hoe krijgen zij de gemeente enthousiast? In ons magazine de Werkplaats komen al dit soort vragen voorbij. Lees meer.