De Hunze centraal in Dorpshuis te Valthe

beverOp donderdag 12 maart staat de Hunze centraal in Ons Dorpshuis in  Valthe. Zowel Staatsbosbeheer als Het Drentse Landschap zullen ons laten zien wat de Hunze voor Valthe en omgeving betekent.

Bijvoorbeeld het Hunzebos. Het grote stuk natuur dat de afgelopen jaren is ontwikkeld tussen de dorpen Exloo, Odoom en Valthe. We willen graag van Staatsbosbeheer weten wat de bedoeling is met dit bos. Er lopen nu geiten, schapen en runderen, er zijn tunnels gemaakt onder de weg en het gebied is begrensd met roosters, draad en hekwerk. Welke dieren en planten komen hier voor? En zijn recreanten ook nog welkom? Worden er wandelpaden uitgezet? En kunnen we nog met een hond of een paard door dit gebied?

Allemaal vragen die op deze informatieavond aan bod zullen komen. Na de pauze volgt een presentatie van Het Drentse Landschap.

Omspringt de Hunze nu in Exloo of in Valthe? En zijn bevers ook inwoners van ons gebied? De Hunze visie 2030 geeft aan dat het de bedoeling is dat de rivier de Hunze weer helemaal meanderend wordt gemaakt. Vanaf de oorsprong, via het Zuidlaardermeer naar de Waddenzee. Wat is de ;hak? Wanneer is het deel naar Valthe aan de beurt? En wat zijn de gevolgen voor milieu, waterberging en economie? Heeft u al gezien dat in de Zoersche Landen de biotoop van de beven is uitgebreid? In een filmpresentatie zal dit allemaal aan bod komen. ‘

Heeft u interesse in de omgeving van Valthe en het unieke landschap dan mag u deze avond absoluut niet missen. Ook inwoners van Odoorn en Exloo en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom. De avond wendt georganiseerd door de Werkgroep Ka-rakteristiek Groen Valthe in samenwerking met het IVN Borger-Odoom i.o.

We zien u graag op donderdag 12 maart om 20.00 u. in Ons Dorpshuis, Hoofdstraat 54 in Valthe. De toegang is gratis.

 

https://www.ivn.nl/afdeling/borger-odoorn-io/activiteiten/de-hunze-centraal